2013. június 28., péntek

Csigák és pozsgások

Hetek óta küzdök a kertben garázdálkodó csigákkal, de múlt héten bevettem a csigacsapdát (földbe süllyesztett, félbe vágott műanyagpalack, benne félig sörrel), úgyhogy most várom a csodát. Nem valószínű, hogy ilyan szép tengeri csigaházak fognak landolni benne, de az ötlet nem elvetendő...
 

2013. június 11., kedd

XXXII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár, Budapest, 2013

Bár a rendezvény március 30-a és április 1-e között zajlott, szerintem már senki sem lepődik meg, ha én hetekkel, sőt hónapokkal késöbb jövök a fotóbeszámolóval. A térdműtétem miatt idén a lábam helyett a bugyellárisom táncolt, ott is hagytam egy kisebb vagyont kézzel szőtt vásznakért és gyapjúfonalakért. De legalább a szemem jól lakott. További képek az blogom Facebook-oldalán.
 












2013. június 6., csütörtök

Öngyógyítás textilkórból - 6.rész

Ha jól emlékszem, ezt a barna/bézs szoknyát jelöltem ki az öngyógyításom első áldozatának, de már annyi minden készült a varrás közben és után, hogy már nem is strapálom magam az időrendiség követésével. Valamikor az 1990-es évek közepén vásároltuk édesanyámmal, és annyira a szívemhez nőtt, hog még 2-3 éve is hordtam. Nem csoda, hogy nem akartam megválni tőle, viszont sikerült valamibe beleakadnom, és kiszakadt.

Szabásminta: Burda: 2010/6

Az eredeti ötletem szerint ugyanolyan húzott nyakú blúz lett volna, mint a korábban már bemutatott piros blúz, csak rövid ujjal, és az elején gombolással. Sajnos pont a szakadás miatt csak annyi ötlet maradt meg, hogy blúz készült belőle.


Szabásminta-tervezés még mindig nem az erősségem (szerintem nem is lesz), úgyhogy a jól bevált Burda magazinhoz nyúltam, és kiválasztottam egy vállra ejtett modellt, melynek megkötő pántjait a váll felett kellett megkötni. Annyit módosítottam a szabásmintán, hogy végül nem varrtam fel a megkötő pántokat, nekem folyamatosan lecsúszott, gondolom a túl kerek vállaim miatt. Az eredetileg hosszú ujj anyaghiány miatt könyékig érő lett.


A térdműtétem nem kicsit akadályozta az elkészültét, de a szószerint fájdalmas varrás ellenére is most ez a sláger ruhadarabom. És ne is hiányzik a vállpánt. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...